Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija

Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija

Balandžio 4-osios popietę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialas vos talpino visus,  norinčius dalyvauti kraštietės tautodailininkės Violetos Benetienės vedamoje edukacijoje „Velykinių margučių vėlimas iš vilnos“. Rinkosi ir suaugę, ir vaikai – visi norėjo išbandyti naują kiaušinių marginimo būdą. Juk laukia Atvelykis ir margučių tikrai prireiks.

Renginio pradžioje visi drauge prisiminė įvairius kiaušinių marginimo būdus: vašku, apvyniojant kiaušinį žolelėmis bei svogūnų lukštais, nudažyto viena spalva kiaušinio skutinėjimas peiliuku. Vaikai noriai pasakojo, kaip jie šiemet margino kiaušinius. Taip žingsnis po žingsnio dalyviai priartėjo prie edukacijos tikslo – numarginti kiaušinį naudojant vilną.

Tautodailininkė visiems išdalino  polistirolo kiaušinių, vilnos,  velti skirtas adatas, kempinėles ir pamokė, kad pirmiausia reikia visą kiaušinį, smaigstant adatą į kiaušinį statmenai, padengti vienos spalvos vilnos sluoksniu, o po to atlikti marginimą kitos spalvos vilna. Ir užvirė darbas. Kaip visi nustebo, kai užsiėmimo pabaigoje išvydo ne tik margučius, kur išvelti taškeliai, zuikučiai, gėlės, įvairūs ornamentai, bet ir įvairiaspalvius paukštelius. Nesvarbu, kad lūžo vėlimo adatėlės, bet kūrybiškumo, išmonės ir kantrybės pakako visiems, o kai kas ir po du margučius pagamino. Dalyviai grožėjosi vieni kitų darbais ir džiaugėsi, kad yra tokie išradingi.

Kokie pojūčiai užplūdo susirinkusiuosius? Vienam tai nusiraminimas, kitam svarbu bendrystė, kūrybiškumo proveržis. Esame dėkingi Violetai Benetienei už tai, kad dalijasi patirtimi. Manau, ne vienam kils noras ir namuose užsiimti vilnos vėlimu.

 

Rasa Stasiuvienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkė

Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija Velykinių margučių vėlimo iš vilnos edukacija

Spausdinti
Facebook komentarai