Prie paminklo Tėvynės kančioms atminti

Paminėta Gedulo ir Vilties diena

Birželio 13 dieną naumiestiškiai tradiciškai minėjo Gedulo ir vilties dieną. 80-osioms trėmimų pradžios metinėms skirtas renginys prasidėjo Žemaičių Naumiesčio Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, kur už genocido ir sovietmečio represijų aukas klebonas Stanislovas Anužis aukojo šv. Mišias.

Po pamaldų naumiestiškiai ir svečiai susirinko prie paminklo „Tėvynės kančioms atminti“. Čia uždegtos žvakelės jau išėjusiems ir niekada negrįžusiems iš Sibiro platybių, padėtos gėlės, sugiedota „Tautiška giesmė“. Keletą dainų sudainavo moterų vokalinis ansamblis „Raskila“ (vad. V. Krutikovas).

Vėliau visi susirinkusieji buvo pakviesti į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filialą į atsiminimų ir poezijos popietę ,,Iš kelionės po nežinią“. Popietės pradžioje poeziją, parašytą tremties metais, skaitė Žemaičių krašto etnokultūros centro  kultūrinės veiklos vadybininkė Lina Balčiauskienė, Šilutės Hugo Šojaus muziejaus Žemaičių Naumiesčio ekspozicijos muziejininkas Saulius Sodonis faktais ir skaičiais kalbėjo apie skaudžius mūsų tautos istorijos puslapius, įsirėžusius į daugelio žmonių atmintį. Visus susirinkusius sveikino Žemaičių Naumiesčio seniūnas Virginijus Stasiulis, politinių kalinių ir tremtinių Šilutės skyriaus pirmininkė Regina Tamošauskienė linkėdami visiems sveikatos, santarvės, vilties. Vėliau popietės dalyviai klausėsi nuostabaus koncerto, kurį dovanojo mišrus vokalinis ansamblis ,,Mingė“ (vad. G. Jokubaitytė) ir moterų vokalinis ansamblis „Vaivora“ (vad.G. Liaudanskienė).

Danutė Bružienė
Šilutės rajono F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Mišrus vokalinis ansamblis ,,Mingė“ ir moterų vokalinis ansamblis ,,Vaivora“ Moterų vokalinis ansamblis ,,Vaivora“ (vad.G. Liaudanskienė). Susirinkusius sveikina Žemaičių Naumiesčio seniūnas Virginijus Stasiulis

Spausdinti
Facebook komentarai