Ketvirtokai ragauja arbatas

Juknaičių biblioteka atvėrė duris vasarai

Birželio 8 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale vyko sveikatingumo valandėlė „Gardu, kvapnu ir sveika“, kurioje dalyvavo Juknaičių pagrindinės mokyklos ketvirtos klasės mokiniai kartu su auklėtoja Daina Endzeliene.
Bibliotekininkė Rasa papasakojo vaikams apie vaistažolių naudą sveikatai. Taip pat vaikai turėjo galimybę iš arčiau pamatyti mėtų, anyžių, dirvinio asiūklio lapelius, pauostyti, kaip kvepia čiobrelių, klevų, vingiorykštės žiedeliai ir kt. Vaikai sužinojo kokią arbatą gerti peršalus ar sergant gripu, kurių arbatų pagalba malšinti gerklės ar žarnyno negalavimus, o kuri ramina nervų sistemą, mažina jaudulį, stiprina kraują. Vėliau vaikai degustavo vaistažolių arbatas, prie arbatos ketvirtokai atsinešė savo gamintus desertus, o kam trūko saldumo, arbatą pagardino šeivamedžio sirupu. Mokiniai užmerktomis akimis turėjo iš kvapo atspėti, kokia tai arbata ar žolelė.
Birželio 11 dieną pasislėpę po akacijos medžio šešėliu ketvirtokai išmėgino tapymą ant akmens. Šiltuoju metų laiku, vis dažniau išeiname į lauką ir tyrinėdami gamtą dažnai randame gulintį gražios formos akmenuką, toks radinys gali tapti puikiu piešimo lapu. Kuo lygesnis akmens paviršius, tuo tapyti ant jo lengviau. Kūrybiško laisvalaikio metu akmenukus gali virsti į sraigę, pelėdą ar kitą gyvūną, o gražiai išmargintas akmenukas gali būti dovanėlė mamai, tėčiui ar draugui.
Piešdami ir ragaudami vaistažolių arbatas atvėrėme duris vasarai, prisijungėme prie iniciatyvos „Atverk duris vasarai“.

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Vaikai ragauja savo paruošta desertą pPešiniai ant akmens Piešimas ant akmens (2) Pėdos žolėje Gardu, kvapnu ir sveika Arbatų degustacija Akacijos šešėlyje

Spausdinti
Facebook komentarai