Žemaičių Naumiesčio gimnazijos Gardamo progimnazijos pradinukai ir pamokėlės vedėjas Gintaras Šarka

Pamokėlėje vaikams papasakota apie bičių gyvenimą

Rugsėjo 29 dieną Žemaičių Naumiesčio gimnazijos Gardamo progimnazijos pradinukai ir jų mokytojos Virginija Lidžiuvienė bei Sonata Kurmienė  rinkosi į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filialą. Čia svečiavosi gardamiškis bitininkas Gintaras Šarka. Dar paauglystėje jis talkino savo tėvui, o vėliau pats ėmėsi auginti bites. Šiuo metu abu su žmona Rasa yra bitininkai. Mūsų protėviai tikėjo, kad bitininkai yra tik geri ir nepikti  žmonės.

Pamokėlės metu G. Šarka papasakojo mokiniams apie ypatingą bičių gyvenimą šeimose. O  kiek dainų, eilėraščių,  įvairių istorijų sukurta apie darbščiąsias bitutes. Jos mūsų planetoje gyvena jau 10 milijonų metų, renka nektarą ir žiedadulkes, apdulkina augalus. Paklausus, kam bitės naudingos, pradinukai atsakė, kad jos reikalingos dėl Žemėje augančių augalų.

Bitininkas vaikams parodė korį, papasakojo, kaip nektaras tampa medumi. Pasidomėjus, ar yra ragavę medaus, vis vienbalsiai atsakė, kad šio skanėsto skonį žino. Tada G. Šarka aptarė  medaus rūšis ir  bitučių gaminamus produktus.

Nepaprastai greitai prabėgo laikas, buvo įdomu sužinoti apie paslaptingą bičių pasaulį. Susirinkusieji pradinukai padovanojo svečiui savo rankomis pagamintas bitutes, o pamokėlės vedėjas kiekvienai klasei paliko medaus, kad ragautų ir smaližiautų.

 Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Pamokėlės vedėjas Gintaras Šarka Žemaičių Naumiesčio gimnazijos Gardamo progimnazijos 2 ir 3 klasės mokiniai, mokytoja Virginija Lidžiuvienė ir pamokėlės vedėjas Gintaras Šarka

Spausdinti
Facebook komentarai