Skaitoma knygelė „Kaip zuikis jausmus pažino“

Vaikams pristatyta knygelė „Kaip zuikis jausmus pažino“

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filialo bibliotekininkė rugsėjo 22 ir spalio 7 dienomis Juknaičių vaikų dienos centro auklėtiniams pristatė Šarūnės Baltrušaitienės knygutę „Kaip zuikis jausmus pažino“.

Knygelėje pasakojama linksma, intriguojanti istorija apie kranklės pagrobto zuikelio kelionę namo. Šis kūrinys moko įveikti liūdesį, baimę, pavydą, pyktį paversti džiaugsmu. Kiekvieno skyrelio pabaigoje pateikiami autorės klausimai jauniesiems skaitytojams, padedantys dar geriau suprasti zuikio, o tuo pačiu ir savo, jausmų pasaulį.

Keliaujant knygos puslapiais vaikai nuolat buvo įtraukiami į diskusiją: kada jiems būna liūdna, kas padeda pralinksmėti, ar jie pavydi kam nors, kaip tada jaučiasi, ko bijo, ką reikia daryti, kai ko nors išsigąsti. Dalyviai prisiminė, dėl ko paskutinį kartą buvo supykę, kas jiems padeda nusiraminti, kokie dalykai teikia daugiausia džiaugsmo.

Leidžiantis į nuotykius kartu su zuikiu primenama, kokie svarbūs yra namai, pasakojama, kaip liūdna, kai esi toli nuo namų ir jautiesi vienišas, kaip pirštas nepažįstamoje vietoje. Kas pagelbės tokioje nepavydėtinoje situacijoje? Kurmis? O gal baisioji pelėda?

Paskaičius kūrinį bibliotekininkė pamokė vaikus, kaip nupiešti pagrindinį šios istorijos personažą zuikį.

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai