Akimirka iš Europos kalbų dienos viktorinos

Rugsėjo mėnesį Žemaičių Naumiesčio bibliotekoje jauniesiems lankytojams vyko įvairios veiklos

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale rugsėjo mėnesį vyko keletas smagių susitikimų su vaikais. Jie susipažino su naujausiomis knygomis,  žaidė stalo žaidimus, dalyvavo garsiniuose skaitymuose, viktorinose.

Rytmečio garsiniuose skaitymuose, kuriuose dalyvavo Žemaičių Naumiesčio mokyklos-darželio grupės „Bitutės“ vaikai, aiškintasi, kam reikalingos raidės, kur yra jų namučiai. Tam pasitelkta Lino Kontrimo knygutė „Keturios paslaptys, kaip pažinti raides ir natas“, žaidimas bei  grupės „Biplan“ daina. Vaikai buvo įtraukti į garsinį skaitymą, pristatė savo vardo pirmąją raidę, ją piešė išmaniajame ekrane. Visiems buvo linksma ir smagu.

Europos kalbų diena bibliotekoje paminėta kartu su Žemaičių Naumiesčio mokyklos-darželio ketvirtokais ir jų mokytojomis Žaneta Daniene ir Živile Rupainiene. „Užsienio kalbų mokymasis praturtina asmenybę ir padeda pažinti gyvenimą, suteikia naujų idėjų, atveria vartus į nuostabųjį mokslo pasaulį, padeda geriau pažinti kitas kultūras“, – vaikams priminė anglų kalbos mokytoja Živilė. Ketvirtokai savo žinias apie kalbas pasitikrino dalyvaudami protų mūšyje, kuriame jiems  visai neblogai sekėsi.

Smagiai nusiteikus su pradinukais skaityta jų mėgstamo britų rašytojo  Deivido Viljamso (David Walliams) humoro ir nuotykių kupina knyga „Ledo pabaisa“. Vaikai susipažino su knygos veikėjais, aptarė linksmus nutikimus ir priėjo išvados,  kad ši knyga – apie gerumą ir draugystę. Mini viktorinoje „O kas tas mamutas“ jiems teko atsakyti į klausimus, kada mamutai gyveno, kokios buvo jų gyvenimo sąlygos, kuo jie mito, ar buvo draugiški, kas buvo jų baisiausi priešai ir kt.

Septintokams surengtas žodžių žaidimas – viktorina „Žodžių paieškos“. Moksleiviai atsakinėjo į bendro pobūdžio klausimus apie kalbą, dėliojo žodžius, ieškojo žodžio dalių, minė mįsles, bandė atspėti patarlių reikšmes.

Nijolė Rimkienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Darželinukams apie abėcėlę Europos kalbu diena Žemaičių Naumiestyje Europos kalbų diena Garsiniai skaitymai bibliotekoje Septintokai bibliotekoje Viktorina su septintokais

Spausdinti
Facebook komentarai