Kelionė

Nesibaigianti kelionė po Lietuvą

Kovo 9 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale pristatyta Vilijos Eičienės fotografijų paroda ir knyga „Mano dovana Lietuvai“. Renginio pradžioje dvi autorines dainas atliko Valerijonas Krutikovas. Jo atliekamos dainos apie Lietuvą papildė fotografijose užfiksuotus vaizdus, nukėlė į vaikystės prisiminimus.

Parodos autorė nėra profesionali fotografė, bet jos vardas tikrai yra daugeliui girdėtas. Vieni nuotraukas matė laikraščiuose, kiti televizijos ekrane ar fotografijos parodose, leidiniuose. Fotoaparatas yra V. Eičienės kiekvienos dienos palydovas. Nuotraukose sustabdytos akimirkos iš įvairių švenčių, renginių, užfiksuotos nuostabiausios Lietuvos vietos.  O žvelgiant į kai kurias gamtoje įamžintas akimirkas atrodo, kad parodos autorė tarsi užhipnotizavo stirną, kiškį, paukštį, tik ir laukusius, kol bus nufotografuoti.

V. Eičienė dalyvavo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio projekte ,,LT 100: mano kelionė Lietuvai“, organizuotame Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos. Projekto rengėjai buvo  pateikę 100 taškų, kuriuos reikėjo aplankyti, nufotografuoti ir įkelti į interneto svetainę. Taip prasidėjo jos kelionė aplink Lietuvą. Vilija iš visų dalyvių buvo penkiolikta, įveikusi šį iššūkį. Dalis šio projekto nuotraukų sugulė į fotografijų albumą ir vaizdo įrašą „Mano dovana Lietuvai“, kurį bibliotekoje susirinkę naumiestiškiai turėjo galimybę pamatyti.

Šiemet su kitokiomis nuotaikomis pasitinkame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Vilijos fotografijos, parodyta filmuota medžiaga priminė, ką mes turime,  kokia graži yra mūsų Lietuva, kokia nuostabi jos gamta. Susitikimas su V. Eičiene turbūt ne vieną įkvėps aplankyti tas gimtojo krašto vietas, kurias aplankė parodos autorė.

Nijolė Rimkienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Kelionė Kelionė Kelionė

Spausdinti
Facebook komentarai