S. Trimakaitė

Susitikime su menininkais skambėjo palaikymo Ukrainai gaidos

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse, kovo 10-ąją, Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko koncertas-susitikimas „Meno akcija – Ukraina“. Susitikime dalyvavo dainininkė (sopranas), tarptautinių konkursų laureatė Sigutė Trimakaitė ir prozininkas, dramaturgas, eseistas, Lietuvos rašytojų sąjungos narys Herkus Kunčius.  Jie atvyko pagal meno projektą „Koncertų ciklas „Muzikiniai pokalbiai jaunimui“, kurį rengia akademinio meno renginius organizuojanti įstaiga – „VšĮ ST ir Ko“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Operos solistė S. Trimakaitė atlieka kūrinį

Programoje skambėjo užsienio ir lietuvių autorių kūriniai. Klausytojai turėjo galimybę išgirsti prancūziškų, vokiškų, ispaniškų, portugališkų melodijų ir kūrinių, sukurtų pagal lietuvių autorių Lidijos Šimkutės, Česlovo Milošo, Donaldo Kajoko, Aido Marčėno eiles. Dainininkė atliko kūrinį iš kompozitorių Giedriaus Svilainio ir Ryto Svilanio epinės oratorijos „Didysis kunigas“, kurioje pasakojama sudėtinga karaliaus Mindaugo ir jo tėvo Dangeručio istorija. Viskas išsakyta žodyje ir muzikoje… Sigutė Trimakaitė skyrė dainą ir karo niokojamai Ukrainai.

Herkus Kunčius susitikimo metu skaitė prozos ištraukų iš savo kūrinių. Jis minėjo, kad anksčiau dažnai nuvykdavo pas literatūros kūrėjus į Kijevą, Charkovą, Dniprą. Deja, dabar to padaryti nebegalima. Svečias perskaitė kūrinį „Trys draugai“ iš ukrainiečių eseisto Oleksandro Boičenko knygos „50 procentų tiesos“.

Prozos mėgėjams rašytojas pristatė ištrauką iš savo kelionių esė „Trys mylimos“. Herkus Kunčius po Stambulą žvalgosi kultūrininko žvilgsniu, prisimindamas Orhano Pamuko, Josifo Brodskio ir Adomo Mickevičiaus refleksijas. Kūrinyje atsiskleidžia miesto istorija ir architektūra.

Renginio pabaigoje visi sugiedojo giesmę „Lietuva brangi“ pagal Maironio eiles.

Žaneta Jokužytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyresnioji bibliotekininkė

Herkus Kunčius Rašytojas - Herkus Kunčius Rašytojas H. Kunčius Renginio akimirka Renginio dalyviai Renginys Šilutės bibliotekoje S. Trimakaitė Šilutės bibliotekoje Sigutė Trimakaitė Tarptautinių konkursų laureatė S. Trimakaitė

Spausdinti
Facebook komentarai