Būk budrus – būsi saugus

Būk budrus – būsi saugus

Balandžio 6 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Laučių filiale vyko renginys, skirtas Saugaus eismo dienai. Renginyje svečiavosi ir apie saugų eismą, eismo pavojus bei problemas pasakojo bendruomenės pareigūnė Jurgita Kaktienė.

Tai diena, suteikianti galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui, eismo dalyviui,  susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – moralę, atsakomybę, sveikatos ir gyvybės trapumą, eismo dalyvių kultūrą. Bendruomenės pareigūnė priminė, kad turime vertinti tai, kas mums duota – gyvybę. Įsisąmoninkime ir aiškiai suvokime – saugią aplinką kuriame mes patys. Mūsų šalies keliuose saugi turi būti kiekviena diena.

Renginio dalyviams priminta, kaip saugiai elgtis gatvėje einant pėsčiomis ar judant transporto priemone. Vaikštant ar važiuojant motorine transporto priemone tamsiu paros metu būtina turėti atšvaitus, liemenę ir žibintuvėlį. Dar prieš kertant važiuojamąją kelio dalį reikia įsitikinti, ar nėra pavojaus, nesvarbu ar eisime pėsčiomis, važiuosime dviračiu ar kita motorine transporto priemone.

Orams šylant į gatves po ilgos žiemos vėl išrieda gausus skaičius dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojų, todėl jų saugumui skiriamas labai didelis dėmesys. Transporto priemonę vairuoja žmogus, nuo kurio požiūrio į aplinkinius, elgsenos ir veiksmų priklauso jo paties, bendrakeleivių, kitų vairuotojų bei pėsčiųjų saugumas. Tik patys būdami pakantūs ir paslaugūs galime šito tikėtis iš kitų. Norėdami būti saugiais kelyje, turime ugdyti atsakomybės jausmą, puoselėti visuotinai priimtas gero elgesio viešumoje taisykles, o skaudžių eismo nelaimių ir beprasmių aukų keliuose galėsime išvengti tik nuolat laikydamiesi Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Pareigūnė J. Kaktienė renginio pabaigoje dalyviams išdalino atšvaitus ir padovanojo po užrašų knygelę.

Sonata Dauskartė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Laučių filialo bibliotekininkė

Būk budrus – būsi saugus Būk budrus – būsi saugus Būk budrus – būsi saugus

Spausdinti
Facebook komentarai