Renginio akimirka

Laučių bibliotekoje surengtas žvakių gamybos užsiėmimas ir Dianos Mickienės knygos pristatymas

Lapkričio 20 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Laučių filiale vyko edukacinis žvakių gamybos užsiėmimas ir Dianos Mickienės knygos „Voveriukų pasakaitės“ pristatymas. Kol Traksėdžių bendruomenės pirmininkė Eglė Paulauskienė ruošėsi žvakių gamybai, Diana plačiau papasakojo apie savo knygelę.

Anot autorės, šis kūrinys parašytas remiantis prieš dešimt metų nutikusia istorija, todėl pasakojime ir rašoma apie 10 voveriukų. Pasakojimas susideda iš dviejų dalių – tai miško žvėrelių gyvenimo istorijos ir eiliuoti tekstai suaugusiems. Toliau bendraudami su autore susirinkusieji dalinosi mintimis, kas ką skaito, kokios knygelės patinka vaikams ir suaugusiems.

Baigusi knygos pristatymą autorė irgi įsijungė į edukacinį žvakių gamybos užsiėmimą. Apsupti bičių vaško ir medaus aromato dalyviai mokėsi sukti žvakes. Norint susukti eglutės formos žvakutę reikėjo nemažai išmokti. Visų pirma, visą vaško lakštą reikėjo susipjaustyti. Paskui buvo aiškinama, kuris lakšto gabalėlis kur turi suktis. Taip ir gaminome, kol pagaminome visas keturias advento žvakeles.

Visi užsiėmimo dalyviai galėjo išbandyti šį žvakių gamybos būdą ir sau pasigaminti patikusios formos žvakelę. Jų gamyba yra maloni ir kūrybinga veikla bei smagus, atpalaiduojantis užsiėmimas.

Sonata Dauskartė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Laučių filialo bibliotekininkė

Dalyviai

Renginys Renginys Renginio akimirka

Spausdinti
Facebook komentarai