I.Zarambaitė ir Gardamo progimnazijos ikimokyklinukai ir mokytoja V.Kinderienė

Susitikimas su knygų vaikams autore Igne Zarambaite

Spalio 11 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale svečiavosi  Gardamo progimnazijos ikimokyklinukai su mokytoja Vaida Kinderiene bei pirmų–ketvirtų klasių mokiniai ir jų mokytojos Virginija Lidžiuvienė, Sonata Kurmienė. Knygų vaikams autorė Ignė Zarambaitė pristatė vieną iš naujausių savo knygų „Debesėlis“.

Autorė yra apdovanota įvairiais talentais. Jų ne vienas: knygų rašymas, lėlių gamyba,  tapymas,  interjero detalių kūrimas, edukacinių  užsiėmimų vedimas.

Renginio pradžioje viešnia papasakojo apie savo kūrybinį kelią bei išleistas knygas. Parašyta jų ne viena, dauguma skirta vaikams. Pirmoji knyga „Emilio laiškas“ pasirodė dar  2015 metais.  Susirinkusiems autorė išsamiau papasakojo apie knygos „Debesėlis“ atsiradimo istoriją, apie balandį,  pasirodžiusį jos balkone, kuris paskatino  ir įkvėpė sukurti  šią knygą, apie   kitus knygos personažus, kurie skaitant drauge padės leistis į smagų  nuotykių pasaulį. O kur,  jei ne knygose, jų daugiausiai galima patirti.

I. Zarambaitė kalbėjo apie lėlių kūrimą. Su savimi ji atsivežė prizą – knygutę, kurią įteiks tam, kuris atsakys į klausimą, nuo ko pradedamos kurti lėlės.  Mokiniai kėlė rankas ir spėliojo,  tik viena iš dalyvių Patricija Rapalavičiūtė atsakė, kad tai – širdis. Už tai jai buvo įteikta knygutė „Manęs nėra“.

Nepaprastai  greitai prabėgo laikas. Susirinkę renginio dalyviai vis kėlė ir kėlė rankas, klausė Ignės apie jos parašytas knygutes, kuriamas lėles. I. Zarambaitė su malonumu atsakinėjo į klausimus, o tiems,  kurie dar kažko norės paklausti, pasiūlė rašyti  jai laiškus.

Renginys organizuotas įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą  „Tiltai tarp meno ir saviraiškos“, finansuotą  Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

 Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos 
Gardamo filialo bibliotekininkė

I.Zarambaitė ir knygos laimėtoja P.Rapalavičiūtė Ignė Zarambaitė Knygos Debesėlis autorė knygų autorė I.Zarambaitė

Spausdinti
Facebook komentarai