Violetos Astrauskienės grafikos darbų parodos „Zodiako ženklai“ pristatymas

Violetos Astrauskienės grafikos darbų parodos „Zodiako ženklai“ pristatymas

Lapkričio 10 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale svečiavosi Violeta Astrauskienė (Švėkšna), kuri pristatė grafikos darbų parodą „ Zodiako ženklai“.

Ši tautodailininkė Gardamo bibliotekoje lankėsi jau ne pirmą kartą. Viešnia save laiko tikra švėkšniške. Savyje ji turinti begalinės meilės lobyną: meilė gimtinei, meilė Švėkšnai, meilė angelams, meilė paukščiams…  Visa tai dalinanti   aplinkui. Gal todėl tos meilės ir užtenka, juk kai daliniesi viskas tik gausėja. Tikra Švėkšnos krašto patriotė, metraštininkė. Jos kuriami darbai neapsiriboja viena veikla. Violeta yra poetinių skaitymų dalyvė,  renginių organizatorė ir vedėja. Ji mėgsta  fotografuoti,  lipdyti, tapyti, kurti grafikos darbus.

Renginio pradžioje susirinkusios dalyvės apžiūrėjo parodą „Zodiako ženklai“. Ši Violetos Astrauskienės paroda ypatinga tuo, kad darbai atlikti dzen raižymo technika, kuri reikalauja kruopštumo ir atidumo. Kūrėja papasakojo, kaip gimė idėja sukurti ciklą grafikos darbų.  Viskas prasidėjo nuo vieno Zodiako ženklo, o vėliau kilo idėjų sukurti visus dvylika Zodiako ženklų. Kiekviename iš darbų gausu simbolių . Ypač įdomu kiekvienai dalyvei buvo surasti savąjį ir atpažinti   gimimo datai skirtą  ženklą. Susitikimo metu parodos autorė deklamavo poetinę prozą, skaitė miniatiūrą apie knygą. Jautrus žodis palietė susirinkusiųjų širdis, o tada jau gali klausytis ir klausytis. Kūrėja atsinešė net penkiasdešimt neseniai sukurtų miniatiūrų, haiku, poetinės prozos kūrinių.

Greitai prabėgo laikas. Viešniai  palinkėta kuo didžiausios sėkmės ir ateityje dar ne kartą džiuginti savo kūryba.

Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Violetos Astrauskienės grafikos darbų parodos  „Zodiako ženklai“ pristatymas Violetos Astrauskienės grafikos darbų parodos  „Zodiako ženklai“ pristatymas Violetos Astrauskienės grafikos darbų parodos  „Zodiako ženklai“ pristatymas

Spausdinti
Facebook komentarai