Milžinai atkeliavo į Vilkyčių biblioteką

Milžinai atkeliavo į Vilkyčių biblioteką

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos  Vilkyčių filiale nuo lapkričio pradžios eksponuojama Kintų pagrindinės mokyklos 1–4 klasių mokinių dailės ir technologijų kūrybos konkurso paroda „Milžino Kinto kelionė po pamario kraštą“. Tai yra Kintų Vydūno kultūros centro projektas „Milžino saga“.

Lapkričio 16 dieną Vilkyčių pagrindinės mokyklos 2–3 klasės mokiniai su mokytoja Dalia Kubiliene dalyvavo parodos pristatyme.

Bibliotekininkė lankytojus supažindino su bibliotekoje esančiomis knygomis apie milžinus. Aptarė galiūnų išvaizdą ir charakterio gerąsias savybes. Milžinų savybių ieškojo ir parodos „Milžino Kinto kelionė po pamario kraštą“ kūrybiniuose darbuose. Piešiniuose jie vaizduojami aukštesni už medžius, siekiantys kalnų viršūnes. Vaikai gyrė bendraamžių sukurtus darbus.

Kintų Vydūno kultūros centro projekto „Milžino saga“ organizatoriai legendas apie Pamario krašto milžinus ir mokinių kūrybinius darbus  sudėjo į leidinį „Mano milžinas“. Pradinukai klausėsi bibliotekininkės skaitomų legendų apie milžinus ir jų atliktus darbus.

Žinioms geriau įtvirtinti stebėta vaizdinė medžiaga „Pasaka apie milžiną, svarbi data Lietuvos krepšiniui bei istorija apie poną Simpsoną“ iš „Gustavo enciklopedijos“.

Mokiniai susitikimo pabaigoje dar kartą aptarė ir prisiminė, kaip elgiasi  milžinai darydami gerus darbus žmonėms.

 

Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Milžinai atkeliavo į Vilkyčių biblioteką Milžinai atkeliavo į Vilkyčių biblioteką Milžinai atkeliavo į Vilkyčių biblioteką

Spausdinti
Facebook komentarai