Skaitymo skatinimo pamoka Vilkyčių bibliotekoje

Skaitymo skatinimo pamoka Vilkyčių bibliotekoje

Kovo 28 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko atvira  skaitymo skatinimo pamoka „Gimtoji žemė lietuvių poetų eilėse“. Vilkyčių pagrindinės mokyklos 7 klasės moksleiviai  kartu su lietuvių kalbos mokytoja Birute Dapkūniene skaitė bei analizavo lietuvių poetų eilėraščius apie gimtinę.

Pamokos tema – „Meilė tėvynei poetų posmuose ir dainose“. Pamokos metu moksleiviams buvo pristatyti Justino Marcinkevičiaus, Petro Gaulės, Janinos Degutytės ir Jono Aisčio eilėraščiai bei aptarti jų kūrybos ypatumai. Išklausę deklamuojamo Justino Marcinkevičiaus eilėraščio „Tai gražiai mane augino“, moksleiviai atliko grupines bei individualizuotas užduotis, kurias pateikė mokytoja.

Atlikę užduotį moksleiviai klausė pagal Petro Gaulės žodžius kurtos dainos „Obelėlė ir upelis“. Tai puikus būdas įsitikinti, kad eilėraščiai kartais virsta dainomis, nes žodžių žaismas savaime sudaro melodiją.

Septintokai, išklausę garso ir vaizdo įrašus,  buvo suskirstyti į nedideles grupes, skaitė Janinos Degutytės ir Jono Aisčio eilėraščius bei atliko nurodytas užduotis.

Biblioteka – tai erdvė kurti, išmokti ir pažinti, todėl pamokos laikas prabėgo nepastebimai, bet kartu labai turiningai ir naudingai, palikdamas nepamirštamų įspūdžių bei patyrimų.

 

Sandra Genienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Skaitymo skatinimo pamoka Vilkyčių bibliotekoje Skaitymo skatinimo pamoka Vilkyčių bibliotekoje Skaitymo skatinimo pamoka Vilkyčių bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai