Adventiniai papuošimai Vilkyčiuose

Adventiniai papuošimai Vilkyčiuose

Gruodžio 16 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko edukacinis užsiėmimas „Adventiniai papuošimai“, kuriame svečiavosi Šilutės r. Vilkyčių pagrindinės mokyklos 7 klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Birute Dapkūniene.

Renginio pradžioje, bibliotekininkė trumpai papasakojo apie Advento laikotarpį ir pasiruošimą artėjančioms Kalėdoms. Perskaitė iš V. Ufertinger knygos „Kodėl mes švenčiame Kalėdas?“ keletą įdomių faktų: iš kur atsirado Kalėdų eglutė ir ką reiškia Kalėdų eglutės žaisliukai? Knygos autorius įdomiai ir vaizdingai pasakoja, kodėl puošiamos eglutės, kada gaunamos dovanos ir kodėl Kalėdos yra gražiausia pasaulio šventė.

Mokinius suintrigavo teiginys, jog pirmosios Kalėdų eglutės buvo pastatytos apie 1600 metus. Iš atskirų šakelių surinkdavo medį, kurį papuošdavo saldumynais ir obuoliais. Pasirodo, kad obuoliai yra spalvotų stiklinių rutulių pirmtakai. Prieš daugiau nei šimtą metų Tiuringijos stiklo pūtikai sugalvojo gaminti stiklo rutulius, kurie ir šiandien atspindi žvakučių šviesą.

Bibliotekininkė parodė, kaip naudojant kartoninio popieriaus atraižas, lipalą, blizgaus popieriaus snaiges, filco burbuliukus ir įvairius vilnonius siūlus galima pasidaryti pūkuotą Kalėdų eglutę-pakabuką. Jaunuoliai uoliai kibo į darbą, kuris jiems pasirodė įdomus ir šiek tiek atpalaiduojantis, kilo diskusijos, kaip naudojant paprastus buitinius namų apyvokos daiktus galima sukurti paprastus, bet mielus papuošimus.

 

Sandra Genienė,
F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Adventiniai papuošimai Vilkyčiuose Adventiniai papuošimai Vilkyčiuose Adventiniai papuošimai Vilkyčiuose Adventiniai papuošimai Vilkyčiuose

Spausdinti
Facebook komentarai