bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“

Susitikimas su parodos „Gyvūnai gamtoje“ autore

Visą gegužės mėnesį Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“. Gegužės 25 dieną vyko susitikimas su šios parodos autore – gamtos fotografe Laima Šiaudvytiene. Susirinkusiems pristatyta fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“. Renginys prasidėjo Šilutės meno mokyklos Kintų skyriaus muzikos klasės moksleivių atliekamais muzikiniais kūriniais. Vaikai su mokytoja Asta Rupšauskiene paruošė kūrinius, tinkančius šiai parodai: „Gyvačių užkerėtojas“, „Viščiukai“, „Arkliukas“, „Dvi gegutės“, „Vidurnakčio pelėda“, „Tindi rindi riuška“ ir kt.

Kaip autorė sako: „Gamtos fotografija tai aistra ir atgaiva mano sielai“. Gamta – fotografės įkvėpimo šaltinis. Kiekviena autorės nuotrauka turi savo istoriją, tad susitikimo metu dalyviai jų išgirdo ne vieną. Parodos nuotraukose nemažai užfiksuota retų gyvūnų. Autorė papasakojo apie jai pačiai netikėtą susitikimą su lūšimi ir retai sutinkamu briedžiu. Smagios akimirkos būna stebint lesyklėles aplankančius paukščius. Foto medžioklės ir gyvūnų fotosesijos dažniausiai vyksta vakare. Dalyviai susipažino su Laimos Šiaudvytienės parengtais nuotraukų albumais, jos pačios sudarytu kalendoriumi.

Fotografė jau turi surengusi ne vieną parodą apie gėles, metų laikus, paukščius. Renginio metu žiūrėjome ir keletą autorės sukurtų vaizdo klipų. Jos nuotraukos dažnai rodomos per televizijos kanalą TV3, po orų prognozės. Daug fotografės nuotraukų galima rasti internetinėse svetainėse ir feisbuko grupėse „Gamta ir žmogus“, „Gamtos vaizdai“, „Fotografija iš arti“ ir t.t.

Dėkojame autorei už gražią parodą,. moksleiviams ir jų mokytojai už gražų koncertą bei visiems apsilankiusiems parodos pristatyme.

 

Vitalija Vyšniauskienė
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“ bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“ bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“ bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“ bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“ bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“ bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“ bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“ bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“ bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“ bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“ bibliotekos Kintų filialo parodų salėje buvo eksponuojama Laimos Šiaudvytienės fotografijų paroda „Gyvūnai gamtoje“

Spausdinti
Facebook komentarai