Žemaičių Naumiesčio filialo straipsnio.

Nauja paslauga skirta negalintiems skaityti įprasto teksto

ELVIS (Elektroninių leidinių valdymo informacinė sistema) autobusas – tai po įvairius Lietuvos miestus ir atokiausius kaimus keliaujanti Lietuvos audiosensorinės bibliotekos (LAB) darbuotojų komanda, kurios misija padėti visiems, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto,  mažinti informacinę atskirtį ir įrodyti, kad skaityti garsines knygas yra paprasta.

Lapkričio 29 dieną ELVIS autobuso komanda lankėsi Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale ir kartu su bibliotekininke vyko į senelių namus „Senjorų Eldoradas“. Daugeliui šių namų gyventojų sudėtinga skaityti  įprastą spausdintą  tekstą, todėl mėgautis skaitymu gali padėti garsinės knygos. ELVIS darbuotojai išsamiai pristatė šios virtualios bibliotekos teikiamas paslaugas bei klausymosi įrangą, atsakė į visus su šia paslauga susijusius klausimus. „Senjorų Eldorado“ gyventojams  nemokamai įteikti specialiai garsinėms knygoms klausytis skirti grotuvėliai.

Norinčius klausytis garsines knygas aptarnaus Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkės, kurios įrašys skaitytojus dominančias knygas iš virtualios bibliotekos. Joje šiuo metu yra apie 16 tūkstančių įvairaus žanro garsinių knygų, periodinių leidinių, filmų su garsiniu vaizdavimu, skaitmeninių knygų (PDF, DAISY, EPUB formatais), skaitmeninių Brailio leidinių, garso spektaklių.

ELVIS vartotojais gali tapti asmenys, kuriems rega silpsta dėl amžiaus ar ligos, taip pat vaikai, turintys mokymosi ar raidos sutrikimų, vaikai ir suaugusieji, turintys skaitymo sutrikimą (disleksiją), silpnaregiai ir neregiai, asmenys, kurie dėl fizinės negalios ar ligos negali laikyti knygos rankose, perversti puslapių, ilgai sėdėti.

Norinčius naudotis ELVIS teikiamomis paslaugomis kviečiame kreiptis į Žemaičių Naumiesčio filialą paskambinus tel. (8 441) 59101 arba užsukus į biblioteką (Pergalės a. 17, Žemaičių Naumiestis).

 

Danutė Bružienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Žemaičių Naumiesčio filialo straipsnio. Žemaičių Naumiesčio filialo straipsnio. Žemaičių Naumiesčio filialo straipsnio.

Nauja paslauga skirta negalintiems skaityti įprasto teksto Nauja paslauga skirta negalintiems skaityti įprasto teksto Nauja paslauga skirta negalintiems skaityti įprasto teksto

Spausdinti
Facebook komentarai