Linksma mokslo metų pabaiga Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos pirmokams F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje

Linksma mokslo metų pabaiga F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje

Artėjant mokslo metų pabaigai, kaip ir kiekvienais metais, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyrius būna ypatingai triukšmingas ir gausus lankytojų, nes jungiasi prie akcijos „Atverk duris vasarai“.

Visi mokytojai stengiasi praskaidrinti nuotaiką savo auklėtiniams, paįvairinti jų dienotvarkę. Susitarę su bibliotekininkais ir aptarę pageidavimus, pedagogai su mokiniais smagiai leidžia laiką, pramogauja bei dalyvauja įvairiose edukacinėse veiklose.

Progos apsilankyti F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje nepraleido ir Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos pirmokai su mokytoja Nida Vismantiene. Bibliotekininkai pasiūlė vaikams sužaisti smagią interaktyvią viktoriną apie gyvūnus „Geriausias draugas“. Nors jie šiemet baigs tik pirmą klasę, tačiau sukauptų žinių bagažas nustebino viktorinos kūrėjus, o kova tarp komandų buvo ypač įtempta. Smagiai prisijuokus ir aptarus viktorinos klausimus vaikams pasiūlyta dalyvauti edukacinėje veikloje „Knygos kelias“, kurios metu jie pasigamino vieno lapo knygutes bei knygos skirtukus.

Viešnagės pabaigoje jaunieji bibliotekos lankytojai buvo supažindinti su biblioteka, jos teikiamomis paslaugomis, paskatinti skaityti knygutes bei dalyvauti čia organizuojamuose konkursuose, akcijose, lankytis bibliotekoje tiek su draugais, tiek su šeimos nariais.

Vaikų aptarnavimo skyrius turi pasiūlyti daug įvairių žaidimų, užsiėmimų, todėl įvairios veiklos  čia gali rasti kiekvienas.

Šiuo metu F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje prasidėjo skaitymo skatinimo akcija „Vasara su knyga“, kurią organizuoja Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka. Akcija tęsis iki rugpjūčio 31 d. Kviečiame aktyviai joje dalyvauti ir laimėti rėmėjų įsteigtus prizus. Išsamesnė informacija teikiama telefonu (8 441) 78 218 arba el. p. silutevb@gmail.com.

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai