Literatūrinio konkurso komisijos narė Astrida Petraitytė

Literatūrinis ruduo atkeliavo ir į Žemaičių Naumiestį

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale rugsėjo 16 dieną vyko susitikimas su literatūrinio rudens konkurso-šventės „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…“ dalyvėmis: pedagoge, lituaniste, ilgamete Traksėdžių pagrindinės mokyklos direktore Birute Morkevičiene ir literate, aktyvia Šilutės kultūrinio gyvenimo dalyve, renginių iniciatore ir organizatore Aldona Sapronaitiene. Jos yra Šilutės Trečiojo amžiaus universiteto literatų būrelio bei klubo „Moterų seklyčia“ narės.

Renginyje dalyvavo ir Vertinimo komisijos nariai: prozininkė, žurnalistė, Lietuvos istorijos ir kultūros tyrinėtoja, publicistė psichologė Astrida Petraitytė ir Šilutės Hugo Šojaus Žemaičių Naumiesčio ekspozicijos muziejininkas Saulius Sodonis. Jie pasidalijo mintimis apie konkurso dalyvių kūrybą, pasidžiaugė, kad Šilutės kraštas turi daug kuriančių žmonių. Vertinimo komisijai teko nelengvas uždavinys išrinkti konkurso laureatą.

A. Spronaitienė konkurse debiutavo su knyga „Kai rasoja rugiai…“ (2021). Literatė papasakojo apie save, prisiminė dienas, praleistas Žemaičių Naumiestyje ir žmones, paskatinusius pamilti knygą. Viena iš tokių buvo ilgametė Žemaičių Naumiesčio bibliotekos vedėja Jadvyga Verpečinskienė. Rašyti paskatino literatė, Trečiojo amžiaus universiteto literatų būrelio vadovė Irena Arlauskienė. „Tai mano prisiminimų, išgyvenimų, palietusių sielą, knyga“, – atviravo autorė. Tai patvirtino ir jos skaitomi tekstai susirinkusiems.

Literatės B. Morkevičienės eilėraščiai spausdinti Šilutės rajono ir Pagėgių savivaldybės nepriklausomo laikraščio „Šilokarčema“ priede „Šilainės sodas“. Ji rašo straipsnius Šilutės ir Pagėgių krašto laikraštyje „Pamarys“. Konkursui pristatė eilėraščių knygą „Išeinu į vasarą” (2019). Tai penktoji autorės knyga. Eilėraščiai labai asmeniniai, juose atsispindi autobiografiniai akcentai, jie skirti artimiausiems šeimos nariams: vyrui, dukroms, anūkams. Autorė teigė, kad paprastai mėgsta skaityti kitų eiles, bet  mielai susirinkusiems paskaitė ir savo poezijos.

Šiltas susitikimas prabėgo nepastebimai, palikdamas jaukumo jausmą.

Nijolė Rimkienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Žemaičių Naumiesčio filialo bibliotekininkė

Birutė Morkevičienė ir Aldona Sapronaitienė Konkurso dalyvės Literatės Literatūrinio konkurso komisijos narys Saulius S Akimirkos iš susitikimo

Spausdinti
Facebook komentarai