Pirmokai pradeda konstruoti bitutes.

Pirmokai įgijo žinių apie vabzdžius ir konstravo bitę

Rugsėjo 22 dieną Kintų pagrindinės mokyklos 1 klasės mokiniai su pradinio ugdymo mokytoja metodininke Vida Viršiliene apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale. Bibliotekininkės surengė atsisveikinimą su vabzdžiais, nes dauguma jų atėjus šaltiems orams dingsta.

Aptarta, kokių yra vabzdžių, kokia jų kūno sandara, kodėl jie sudaro 90 % visų gyvūnų rūšių. Pirmokai pasakojo apie linksmus ir liūdnus susidūrimus su vabzdžiais, dalijosi jau turimomis žiniomis apie vabzdžius. Vartė įvairias knygeles apie gyvūnus. Ypatingas dėmesys buvo skirtas bitelėms darbininkėms. Vaikai padedami bibliotekininkių išsiaiškino žodžio bičiulis etimologiją. Lietuviams iš pradžių tai buvo ne šiaip koks draugas, o žmogus, kuris su kitais turi bendrų bičių. Tik vėliau šiuo žodžiu pradėti vadinti geri draugai, neturintys  nieko bendro su bitėmis.

Išsiaiškinę šio vabzdžio sandarą ir jos pagrindinį darbą mokiniai, naudodamiesi „LegoWeDo“ konstruktoriais, ėmėsi konstruoti bitę, kuri skrenda ir pamačiusi žiedą iškart sustoja. Užsiėmimas taip įtraukė pirmokus, kad buvo nebesvarbu, kad baigėsi pamoka ir atėjo pietų metas. Jie plušėjo kaip tikros bitelės.

Vitalija Mišinskaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo bibliotekininkė

Pirmokai dirba kaip bitelės. Bendradarbiaujame konstruodami biteles.

Spausdinti
Facebook komentarai