Vaikų ir tėvelių piešinių parodoje – spalvų šėlsmas

Vaikų ir tėvelių piešinių parodoje – spalvų šėlsmas

Balandžio 27 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale lankėsi Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos ikimokyklinės grupės  „Saulutės“ auklėtiniai. Vykdant projektą „Spalvų pasaulis“ surengtas bendros vaikų ir tėvelių piešinių parodos „Spalvų šėlsmas“ pristatymas,  dalyvaujant mokytojai Nijolei Beržinienei.

Vos prapliupus lietui, o saulutei nudžiuginus vienu kitu spindulėliu, mes su vaikais žvelgiame į padangę ir kalbame: va, saulytė, ji – geltona,  debesėlis – mėlynas, o sugrįžus iš pasivaikščiojimo lauke mūsų skruostai – raudoni.

Spalvomis mes ne vien tik grožimės, bet jos mums pakelia nuotaiką, suteikia džiugių akimirkų. Spalvos – svarbiausia priemonė išreikšti emocijas, ypatingai tas, kurias labai sunku apsakyti.  Jaunesniojo amžiaus vaikai pradžioje suvokia grynas spalvas ir tik palaipsniui pradeda įsiminti jų atspalvius.  Žaisdami kūrybiškus žaidimus jie pamažu atranda užburiantį spalvų pasaulį. Spalvos ir jų pažinimas yra šviesiausia vaikystės dalis. Jos vaikų gyvenime turi didelę reikšmę. Ugdant per spalvas galima apimti visas ugdymo sritis, tai padeda pasiekti geresnių rezultatų.

„Saulutės“ grupės vaikai dalyvavo projekte „Spalvų pasaulis“, kurio tikslas – skatinti vaikus  pastebėti, sužinoti, pažinti, išbandyti, išmokti. Veikloje buvo naudojami įvairūs metodai, padedantys geriau pažinti spalvas, jas prisiminti, įvardinti. Dalyviai tyrinėjo raudonos, geltonos, žalios ir mėlynos spalvos daiktus bei žaislus aplinkoje. Balionai gali atnešti šypseną kiekvienam vaikui, todėl darželinukai rinkosi balionus ir stengėsi įsiminti jų spalvas.

 

Rasa Strumylienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Saugų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai