Jurga Šeduikyte ir Gintaru Šmatavičiumi

Susitikimas su knygos „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“ bendraautoriais Jurga Šeduikyte ir Gintaru Šmatavičiumi

Gegužės 5 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas-diskusija apie santykį su savimi, kitu ir aplinkiniu pasauliu. Renginyje dalyvavo puikiai žinoma muzikos kūrėja, dainininkė, teatro ir kino aktorė, knygų autorė, įvairių projektų sumanytoja, charizmatiška asmenybė Jurga Šeduikytė bei knygos „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“ bendraautoris, psichologas, teikiantis psichologines konsultacijas suaugusiems, šeimoms ir paaugliams, Gintaras Šmatavičius.

Diskusijai pasirinkta neigiamų emocijų kasdienybėje tema sulaukė aktyvaus, atviro auditorijos įsitraukimo į bendrą pokalbį. Buvo kalbama apie gyvenimą, apie tai, kaip kiekvienas esame įsprausti į tam tikrus rėmus, kamuojami įvairiausių stereotipų ir normų, valdomi pykčio, negatyvių jausmų, baimių, nerimo, nesusikalbėjimo vienas su kitu. Susitikimo svečiai, J. Šeduikytė ir psichologas G. Šmatavičius, siūlė neigiamų emocijų sprendimo būdus. Jie kalbėjo apie tai, kaip mesti sau iššūkius, kurie padėtų pajudėti žingsniu pirmyn. Anot J. Šeduikytės, vienas iš būdų, kuris pradžioje būna labai sudėtingas, tai yra savo emocijų, jausmų dėstymas rašant dienoraštį, kasdien užrašant gerus ir blogus dalykus, atsitikusius per dieną.

Susitikimo metu J. Šeduikytė pristatė 2021 metais leidyklos „Alma littera“ išleistas savo knygas  „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“ bei „Iššūkis“. Knyga „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“ – tai terapinė knyga, skirta visiems, kurie nori suprasti, kas jie, kodėl gyvenimas dažnai klostosi ne taip, kaip norime, kodėl mes mylime, konfliktuojame, ar galime to išvengti. Tiems, kurie sau užduoda amžiną klausimą: „Kas būtų, jei būčiau…?“ Antroji knyga „Iššūkis“ – mintys apie drąsą, savęs paieškas ir kelionę į save.

Tokiu pat pavadinimu, kaip ir pirmoji knyga, atsirado psichologijos klubas „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“ su Jurga ir Gintaru, tačiau tai nėra psichoterapijos grupė. Šio klubo feisbuko paskyroje yra beveik 500 psichologijos klubo grupės narių. Klubo tikslas – jaukioje ir draugiškoje aplinkoje kalbėtis rūpimomis aktualiomis temomis, užduoti klausimus psichologui, neperžengiant jo kabineto slenksčio.

J. Šeduikytė kartu su kūrybine komanda sukūrė animacinį filmą „Mora Mora“, kuris šių metų  birželio 5 dieną nominuotas Nacionalinio kino apdovanojimo „Sidabrinė gervė“ animacijos kategorijoje. Susitikimo metu animacinio filmo scenarijaus autorė, režisierė ir kompozitorė pateikė publikai siurprizą ir skambino pianinu savo kūrybos muzikos kūrinį, skirtą šiam animaciniam filmui.

Susitikimas „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“ kartu su Jurga Šeduikyte bei psichologu Gintaru Šmatavičiumi organizuotas įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Žodžio, garso, formos etiudai“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

 

Dalia Pupšytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

Jurga Šeduikyte ir Gintaru Šmatavičiumi Jurga Šeduikyte ir Gintaru Šmatavičiumi Jurga Šeduikyte ir Gintaru Šmatavičiumi Jurga Šeduikyte ir Gintaru Šmatavičiumi Jurga Šeduikyte ir Gintaru Šmatavičiumi Jurga Šeduikyte ir Gintaru Šmatavičiumi Jurga Šeduikyte ir Gintaru Šmatavičiumi

Spausdinti
Facebook komentarai