Pažintis su biblioteka ir knygų įvairove

Pažintis su biblioteka ir knygų įvairove

Rugsėjo 26 dieną Juknaičių pagrindinės mokyklos pirmokėliai, lydimi savo mokytojos Svetlanos Jucienės, apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale.

Būsimieji skaitytojai buvo pakviesti apžiūrėti bibliotekos patalpas. Jiems paaiškinta, kas yra biblioteka, kas joje vyksta, kaip tampama bibliotekos skaitytoju, kaip išsirinkti, kur rasti knygelių, kaip su jomis elgtis. Mokiniai supažindinti su bibliotekos taisyklėmis, vykstančiais pokyčiais knygų pasaulyje. Knygos tampa vis įvairesnės –  jas galima uostyti, klausytis iš knygų sklindančių įvairiausių garsų, stebėti atgyjančius vaizdus.

Pirmokai klausėsi bibliotekininkės skaitomos istorijos „Kiškių mokykla“ iš Kęstučio Kasparavičiaus knygos „Braškių diena“. Pakilnojus mažiausią ir didžiausią knygas, vaikams pristatyta knygutė „Kvepianti knyga: patrink, uostyk, atspėk“,  kurią galima ne tik skaityti. Reikėjo patrinti pažymėtas vietas, pauostyti ir atpažinti kiekviename puslapyje paslėptus vaisių kvapus.

Vaikai klausėsi smalsaus skruzdėliuko istorijos iš Rasos Dmuchovskienės knygos „Skruzdėliukas Nežiniukas“. Personažus įgarsino profesionalūs aktoriai, o visa pasaka lydima specialiai sukurtos muzikos bei dainelių. Knygelė naudinga vaikams: supažindina vaikus su skruzdėlėmis, driežu, voru, žiogu, jonvabaliu ir vienadieniu drugeliu, skatina gerbti ir mylėti gamtą, žadina smalsumą.

 

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Pažintis su biblioteka ir knygų įvairove Pažintis su biblioteka ir knygų įvairove Pažintis su biblioteka ir knygų įvairove

Spausdinti
Facebook komentarai