Aštuntokai – Lietuvos istorijos žinovai

Aštuntokai – Lietuvos istorijos žinovai

Kiekvieno pavasario pradžia atneša ne tik ilgėjančių dienų džiaugsmą ar bundančios gamtos lūkestį, bet ir valstybei svarbią datą – kovo 11-ąją. Šiemet jau  33 kartą švenčiama Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena.

Šiai svarbiai datai įprasminti kovo 9 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje surengta viktorina „Lietuvos istorijos žinovas“, kurioje dalyvavo Šilutės Pamario progimnazijos aštuntokai (mokyt. Loreta Gečienė).

Moksleiviai susiskirstę į šešias komandas atsakinėjo į bibliotekininkų paruoštus klausimus. Pirmame ture klausimai buvo susiję su 1990 metų kovo 11-osios istorija – reikėjo prisiminti kelintą gimtadienį šiemet minės Lietuva, kas buvo pirmasis nepriklausomos Lietuvos vadovas, kokia savaitės diena buvo 1990 metų kovo 11 diena ir pan. Antrame ture buvo įvairūs klausimai, susiję su mūsų šalimi, pavyzdžiui, kokia yra nacionalinė Lietuvos gėlė, koks didžiausias ežeras, kaip atrodo  prezidento vėliava. Labiausiai moksleivius nudžiugino trečiasis turas – lietuviška muzika, kuriame paklausius kūrinio ištrauką reikėjo atspėti atlikėją, muzikos grupę ar kūrinio autorių.

Sužaidus visus turus ir susumavus viktorinos „Lietuvos istorijos žinovas“ rezultatus paskelbti laimėtojai. Daugiausiai taškų (27) surinko ir istorijos žinovais tapo komanda „Šventė“. Jai įteiktas bibliotekininkų sukurtas stalo žaidimas „Keliauk ir pažink Šilutę“ bei saldus prizas.

 

Dalia Bardauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkė

Aštuntokai – Lietuvos istorijos žinovai Aštuntokai – Lietuvos istorijos žinovai Aštuntokai – Lietuvos istorijos žinovai Aštuntokai – Lietuvos istorijos žinovai Aštuntokai – Lietuvos istorijos žinovai Aštuntokai – Lietuvos istorijos žinovai

Spausdinti
Facebook komentarai