Kūrybinis – edukacinis susitikimas su rašytoja Nerinta Tik 12

Draugystė su pasaka – svarbi ugdymo dalis

Birželio 30 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje svečiavosi Neringa Trinskytė (Neringa Tik) – pasakų kūrėja, savo gyvenimo neįsivaizduojanti be stebuklingų ir įtraukiančių istorijų.

Viešnia yra sukūrusi ne vieną šimtą pasakų, kurios džiugina šio žanro mėgėjus. Autorė  keliaudama po Lietuvą kūrybinių, edukacinių dirbtuvių metu išlaisvina savo ir  dalyvių vaizduotę – moko vaikus ir suaugusiuosius kurti, sekti pasakas, išlaisvinti vaizduotę. Jos dėka kiekvienas dalyvis tampa pasakos herojumi.

Rašytoja kuria ir eiliuotas pasakas-dovanas. Šių pasakų herojus visada yra žmogus, kuriam skiriama pasaka – užrašomi užsakovo pomėgiai, kasdienybė, svajonės. Visa tai rašytoja perkelia į pasaką. Eiliuotos istorijos gali būti skirtos įvairioms šventėms – gimtadieniams, krikštynoms, Kalėdoms ir kt.

Net du edukacinius renginius birželio 30 dieną Neringa Trinskytė vedė jauniesiems knygos draugams – Šilutės vaikų darželio „Gintarėlis“ ugdytiniams, kurių metu buvo ne tik klausomasi pasakų, bet ir patys dalyviai jas kūrė, tapo pasakų herojais. Susitikimų metu autorė pristatė savo kūrybą, supažindino su dailininko pieštais originaliais piešiniais, papasakojo apie knygos kelią ir parodė, kad kurti pasakas yra nepaprastai malonus užsiėmimas!

Rašytoja, pasitelkdama lėles, kaukes ir aksesuarus, vaikams padėjo išlaisvinti fantaziją. Atsakydami į įvairius klausimus, atlikdami judesius dalyviai įsivaizdavo, kaip vienoks ar kitoks personažas sąveikauja su kitu, kokias emocijas  sukelia „Kepurė Melagė“, kaip einama per siaurą tarpeklį ar per karštus akmenis, kartu patirdami nuotykius.

Edukacinės programos metu kiekvienas vaikas įgijo nepaprastai smagios patirties, viešnia visus pavaišino karamele ant pagaliuko.

Šiuos nuotaikingus edukacinius renginius rėmė Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

Vita Gerulienė,
Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja

Kūrybinis – edukacinis susitikimas su rašytoja Nerinta Tik 16 Kūrybinis – edukacinis susitikimas su rašytoja Nerinta Tik 15 Kūrybinis – edukacinis susitikimas su rašytoja Nerinta Tik 14 Kūrybinis – edukacinis susitikimas su rašytoja Nerinta Tik 11 Kūrybinis – edukacinis susitikimas su rašytoja Nerinta Tik 10 Kūrybinis – edukacinis susitikimas su rašytoja Nerinta Tik 9 Kūrybinis – edukacinis susitikimas su rašytoja Nerinta Tik 6

Spausdinti
Facebook komentarai