Edukacinėje pamokėlėje „Pats darau ir dovanoju“ vaikai gamino nykštukus

Edukacinėje pamokėlėje „Pats darau ir dovanoju“ vaikai gamino nykštukus

Paslaptingiausiu metų laiku, žiemą, baigiantis metams, vyksta stebuklai, kai  netikėtai gali sutikti Kalėdų Senelį, jo talkininkus ar  po žaliaskare eglute rasti dovanų, juk  ne už kalnų Kalėdos.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filialą gruodžio 14 dieną aplankė Rita Lileikienė (Juškaičiai) su dukra Austėja. Edukacinėje pamokėlėje  dalyvavo Žemaičių Naumiesčio gimnazijos Gardamo skyriaus pradinukai bei jų mokytojos Virginija Lidžiuvienė ir Sonata Kurmienė.

Rita Lileikienė ir Austėja Lileikytė susirinkusius pradinukus mokė, kaip iš siūlų galima pasidaryti žaisliuką – nykštuką. Pamokėlės pradžioje mokiniams buvo išdalinti sukarpyti spalvoti siūlai ir popieriai skrituliukai. Prasidėjo darbas – skritulius reikėjo apvynioti siūlais, užmegzti kilpeles, surišti ir padaryti nykštuko kepurėlę.  Neįgudę vaikų pirštukai  vyniojo ir rišo įvairiaspalvius siūlus, kol pagaliau visiems pamokėlės dalyviams pavyko  padaryti kepurėlę. Kitas etapas – nykštukui buvo daroma barzda. Tai dar ne viskas. Naudojantis karštais klijais priklijuota nosis.  Pagaliau nykštukas jau padarytas, belieka tik  šventiškai papuošti kepurę.

Pradinukai  padėkojo mokytojoms. Jie džiaugėsi, kad padedant  Ritai ir Austėjai savo rankomis galėjo pasigaminti žaisliukus – nykštukus, kuriuos galės padovanoti, juk taip smagu pradžiuginti artimuosius dovanėlėmis.

Renginys skirtas akcijai „Knygų Kalėdos“.

 

Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Edukacinėje pamokėlėje „Pats darau ir dovanoju“ vaikai gamino nykštukus Edukacinėje pamokėlėje „Pats darau ir dovanoju“ vaikai gamino nykštukus Edukacinėje pamokėlėje „Pats darau ir dovanoju“ vaikai gamino nykštukus Edukacinėje pamokėlėje „Pats darau ir dovanoju“ vaikai gamino nykštukus Edukacinėje pamokėlėje „Pats darau ir dovanoju“ vaikai gamino nykštukus Edukacinėje pamokėlėje „Pats darau ir dovanoju“ vaikai gamino nykštukus Edukacinėje pamokėlėje „Pats darau ir dovanoju“ vaikai gamino nykštukus

Spausdinti
Facebook komentarai