Knygoje ir mažas tampa dideliu...

Virtualių knygučių kūrimo dirbtuvės „Knygoje ir mažas tampa dideliu…“

Balandžio 8 d. Pašyšių bibliotekininkė  Žibų pradinėje mokykloje  4c klasės mokiniams organizavo virtualių knygučių kūrimo dirbtuves „Knygoje ir mažas tampa dideliu…“.

Šio susitikimo tikslas atkreipti dėmesį į vaikų knygas, ugdyti vaikų literatūrinį kūrybiškumą panaudojant išmaniąsias technologijas. Užsiėmimo pradžioje aptarėme, koks yra knygos kelias, kol ji atsiranda mūsų bibliotekos lentynose.  Kartu su vaikais kalbėjome, kas yra svarbu, kad knygelė būtų miela ir patraukli. Reikia įdomios istorijos ir rašytojo, kuris tą istoriją užrašytų, reikia dailininko, kuris knygelę papuoštų savo spalvotais piešiniais, ir reikia leidėjo, kuris knygelę išspausdintų  popieriuje. Viską aptarę, kibome į darbą.

Naudojant www.storyjumper.com puslapio virtualių knygučių kūrimo programėle vaikai  patys buvo ir dailininkai, ir rašytojai, ir leidėjai.  Jie susipažino su knygos kūrimo etapais: mokėsi parinkti ir kurti knygutės personažus ir iliustracijas , susipažino su teksto redagavimo ir rašymo priemonėmis, sužinojo, kas yra knygos , priešlapis, nugarėlė, viršelis. Kadangi pasakas vaikai buvo sukūrę anksčiau tai liko jas perkelti į knygutę ir suteikti gyvenimą jų personažams . Sukurtomis knygutėmis vaikai galėjo dalinti savo socialiniuose tinkluose ir publikuoti viešai šiame internetiniame puslapyje. Susitikimo metu vaikams priminta apie asmens duomenų saugumą ir tykančius pavojus internetinėje erdvėje.

Pabaigus knygutės kūrimo darbus bibliotekininkė  trumpai papasakojo apie Pašyšių biblioteką, pasidžiaugė vaikų piešiniais kurie kiekvienų švenčių metu puošia bibliotekos erdves padėkojo mokytojai  L. Stonienei ir ketvirtokams už  kūrybišką bendradarbiavimą.

Knygoje ir mažas tampa dideliu... Knygoje ir mažas tampa dideliu... Knygoje ir mažas tampa dideliu...

Spausdinti
Facebook komentarai