Akiirka

Kraštotyros diena Gardamo bibliotekoje

Balandžio 24 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vyko Kraštotyros diena. Renginio metu pristatyta kraštotyros byla „Šv. Roko bažnyčia ir Lurdas“.

Bibliotekininkė papasakojo, kaip 2022–2023 metais rinko medžiagą , kurią vėliau apibendrino, susistemino ir pateikė byloje. Labai gaila, kad bažnyčios archyvai neišliko, o žmonės, kurie galėtų papasakoti apie bažnyčios statybą ir Lurdą, iškeliavę amžinybėn.

Susirinkusiems renginio dalyviams ypač įdomūs buvo faktai apie Lurdą. Gardamo gyventojai bei miestelį aplankantys svečiai   šią vietą laiko stebuklinga – lanko ją, degina žvakutes dėkodami ir prašydami Šv. Mergelės Marijos užtarimo užklupus negandoms. Viena iš renginio dalyvių prisiminė, kad kažkada čia vykdavo gegužinės pamaldos, skirtos Šv. Mergelei Marijai. Visa tai   labai artima vietiniams gyventojams, nes šią bažnyčią ir Lurdą lankė jų tėvai, dabar jie patys ir jų vaikai.

Nepaprastai greitai prabėgo  laikas. Renginio metu dalyviai galėjo sužinoti naujų faktų apie Gardamo bažnyčią. O norėdami dar kartą pažiūrėti nuotraukas ir paskaityti surinktą medžiagą galės apsilankyti Šilutės F. Bajoraičio bibliotekos interneto  svetainėje www.silutevb.lt, kur paskelbta kraštotyros byla.

 

Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Kraštotyros diena Gardamo bibliotekoje Kraštotyros diena Gardamo bibliotekoje Kraštotyros diena Gardamo bibliotekoje

Spausdinti
Facebook komentarai